Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on perinteistä pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi. Muokkaamalla lihasta erilaisin hierontaottein kudoksen aineenvaihdunta tehostuu ja kipu lievittyy. Lisäksi ihon joustavuus paranee ja kudosten uusiutuminen tehostuu. Hieronta on osa lihashuoltoa ja hieronnan tavoitteena on rentoutunut hyvä olo. Hieronnassa käytetään korkealaatuisia lähes tuoksuttomia luomukookos- ja manteliöljyä.

Hieronnan voimakkuus määräytyy aina asiakkaan tuntemusten mukaan. Ns. “makea” kipu hieronnan aikana on sallittua, mutta varsinaiset tuskalliset tuntemukset eivät kuulu hierontaan. Siten on tärkeää, että kerrot heti tuntemuksistasi hierojalle.

Hieronnan indikaatioita eli syitä hierontaan ovat mm. lihasjännitykset, päänsärky, väsynyt tai tukkoinen lihas, lihas- ja kudossairaudet, reumaattiset sairaudet ja rentoutuminen. Hieronnan kontraindikaatioita eli syitä välttää hierontaa ovat mm. akuutit traumat, viruksen, bakteerin tai sienen aiheuttamat infektiot, laskimotukokset, kuume ja/tai flunssa, keinotekoiset verisuonet ja tekonivelet, nivel- tai lihasreuma sekä syöpä tai muu vakava sairaus (varmista hieronnan soveltuvuus hoitavalta lääkäriltäsi).

HIERONNAN VAIKUTUKSIA

  • verenkierron vilkastuminen
  • aineenvaihdunnan vilkastuminen ja kuona-aineiden nopeampi poistuminen
  • imunestekierron vilkastuminen
  • pehmykudosten elastisuuden ja kimmoisuuden lisääntyminen
  • hermoston rentoutuminen/aktivoituminen
  • turvotuksen lievittyminen

Tehokasta ja rentouttavaa